World of Warcraft Blog

World of Warcraft Blog

Retribution - Gear of the paladin

2009. április 21. - Kirgeth

 A 3.0.9-es patch elött a paladin nehezen volt gearelhető. Kellett Attack Power is, és spell damage is, a retri esetében.

A Blizzard a patchel megkönnyítette a dolgunkat. Ha Attackpowert növelünk, nő a spell damage is, tehát erősödnek a spelljeink.

Mielött elkezdenénk beszélni magáról a felszerelésről, van egy talent amit kihagytam eddig. Ez pedig a Protection Tree-ben szereplő Divine Strenght. 5 pontos talent és minden pontja 3%-al növeli meg a Strenght (STR) értékünket. Ha kimaxoljuk az már 15%.

A Paladin STR-jének a dupláját kapja meg Attack Power-ként. Ezekből az adódik, hogy okosabb Attack Power helyett, STR-re kimaxolni a karaktert. Számoljunk egy kicsit, az egyszerűség kedvéért 100 STR-el.

Divine Strenght 15%-al növeli a STR-t: 100*0,15= 15 STR, ami 30 Attack Power-t jelent. A Sheat of Light talentünk az Attack Power 30%-át adja Spell Powerként: 30 AP *0,3= 10 Spellpower. Végeredmény: 100 STR-el és a két talent +30 Attackpower-t és +10 Spell Power-t biztosít nekünk.

Most pedig térjünk rá a gearezésre.

Azt már tudjuk, hogy a Strength-ünkre kell hangsúlyt fektetni. Szerencsénk van, mert a Blizzard is így tervezte, és a paladin set-ek nem AP-t, hanem STR-t adnak. Socketek esetében nálam a Piros mindig STR-es, a Sárga meg Critical Chance-s. A Kék kicsit változatosabb, vagy csak Stamina, vagy Stamina és az elöbbiek egyike.

Enchantok szempontjából is inkább STR-re szoktam menni, némi critical chance-val esetleg Agility-vel kiegészítve. Fegyverre AP-t vagyok kénytelen rakni.

A fegyver enchantok és a trinketek esetében még egy dilema lehet, mégpedig, hogy az állandó attackpowert, vagy a chance on hit-eset válasszuk. Én ammondó vagyok, hogy ha pvp-re akarod használni akkor az állandót, ha pve-re akkor a chance on hit-est válaszd.

Ennek oka, hogy amíg pve-ben sokat ütsz, nagyobb esély van arra, hogy bejöjjön, addig pvp-ben kevés ütésből kell győznöd.

Van egy trinket, ami nagyon jó a retri palának. Mondhat bárki bármit, én erre esküszöm. Ez pedig a Hand of Justice, illetve a Swift Hand of Justice. PvP-ben nagyon hatásos, valószínűleg ennek köszönhetően verek 70-en Merci setben full brutalos playereket.

A bejegyzés trackback címe:

https://woww.blog.hu/api/trackback/id/tr451078464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása